Welkom bij Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch. 

Eindelijk kunnen we het van de daken schreeuwen: per 11 april a.s. gaan we weer van start op een nieuwe locatie!

Nadat we in september vorig jaar dakloos raakten, waren we een enige tijd onzeker over het voortbestaan van de Kleding- en Speelgoedbank.

Dankzij veel betrokken (politieke) partijen, de gemeente en Huis73 kunnen we ons binnenkort gelukkig weer gaan inzetten voor kansarme gezinnen. We krijgen namelijk de beschikking over het volledige souterrain van de Bank van Lening, een monumentaal pand aan de Schilderstraat 33 in het centrum van 's-Hertogenbosch. 

Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch is een vrijwilligersinitiatief voor mensen die het (even) niet breed hebben. Als je een beroep moet doen op instanties als de Voedselbank heb je waarschijnlijk ook geen geld voor kleding en speelgoed, terwijl dit net zo goed basisbehoeften zijn. 

Wij zijn er om je te helpen!

 

Hoe kunnen we elkaar helpen?


Heb je het (even) niet breed? Meld je dan aan voor gratis kleding, huishoudtextiel, speelgoed en nieuw ondergoed. Je hebt hiervoor wel een getekende verwijsbrief van o.a. de Voedselbank, de gemeente, bewindvoerder en Farent nodig. Vraag hiernaar bij je contactpersoon.

Wil jij ons helpen met goederen, een financiële gift of vrijwilligerswerk? Heel graag!
Meld je aan! Steun ons!

Elk kind verdient het om onbezorgd te spelen!

Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar ieder kind verdient het wel om zorgeloos te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Voor sommige kinderen is een cadeau voor hun verjaardag of met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan een presentje tussendoor. Wij willen (de ouders van) deze kinderen helpen door met speelgoed hun leven een beetje leuker te maken. 

Speelgoed is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het is goed voor de motoriek en creativiteit. Vaak zie je dat klasgenootjes en buurtvriendjes regelmatiger komen spelen als kinderen thuis leuk speelgoed hebben. En dat is weer goed voor de sociale contacten.

Geen geld voor kadootjes voor kinderfeestjes en traktaties? Ook daarvoor kan je bij ons terecht!

Meld je wel even aan voor de Kleding- en Speelgoedbank. We helpen je graag, maar alleen op afspraak.

Onze supporters

Openingstijden

  • 10:00 - 16:00 uur
  • 11:00 - 15:00 uur
  • 10:00 - 16:00 uur
  • 11.00 - 15.00 uur
  • Nader te bepalen

Ons adres per 11-4-'22

Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch
Souterrain Bank van Lening
Schilderstraat 33
5211 NB 's-Hertogenbosch
Hoe kun je ons bereiken?
  • Met de auto: lastig, want er is helaas geen gratis parkeergelegenheid. Laat je bij voorkeur afzetten en weer ophalen na een afspraak of donatie.
  • Met de bus: vanaf bushalte Sluis 0 is het 5 minuten lopen naar de Schilderstraat.
  • Met de fiets, brommer of scooter: gratis parkeren voor de deur!
🤞 Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen je alleen relevante nieuwtjes, beloofd!