Help ons met jouw donatie!

Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o. (opgericht in 2013) is een vrijwilligersinitiatief dat zich inzet voor iedereen die het (even) niet breed heeft. Als het water je aan de lippen staat, kun je bij ons terecht voor gratis kleding, schoenen, huishoudtextiel, nieuw ondergoed, nieuwe sokken, nieuwe pyama's, sportkleding, speelgoed, traktaties en cadeautjes voor kinderfeestjes.

We hebben een ANBI-status en werken met zo'n 30 bevlogen vrijwilligers, die zich geheel belangeloos inzetten. Er blijft dus niets aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Elke donatie - in de vorm van goederen of geld - komt gegarandeerd goed terecht. Door ons afgekeurde goederen verkopen we voor een paar cent per kilo aan een voddenboer (voor o.a. recycling en verscheping naar armen in het Oostblok) of schenken we aan andere goed doelen als dierenasiels en Caritas. 

Omdat we geheel afhankelijk zijn van donaties en financiële giften, is jouw hulp van harte welkom! 

Zo kun je ons helpen met het volgende:

Kleding & huishoudtextiel

Wij nemen graag aan:
 • Goede en schone kleding voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Goede en schone schoenen voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Goede en schone sportkleding- en schoenen voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Goede en schone pyama's, met name voor heren (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Accessoires als tassen, sieraden, sjaals, handschoenen, portemonnees, mutsen, hoeden en petten in goede en schone staat
 • Linnengoed als hoeslakens en dekbedovertrekken (met name tweepersoons & lits jumeaux), handdoeken, badlakens en theedoeken in goede en schone staat
 • Zwemkleding en badjassen voor dames, heren en kinderen in goede en schone staat
Wij nemen NIET aan:
 • Sokken, ondergoed en lingerie, tenzij ongedragen / nieuw in de verpakking
 • Dekbedden
 • (Hoofd)kussens
 • Gordijnen, vitrage en vloerkleden
 • Overige huishoudelijke artikelen en woonaccessoires

Speelgoed

We zijn blij met compleet, schoon en intact speelgoed. Speelgoed dat vies, incompleet, versleten of verouderd is, nemen we NIET aan. Lees meer over onze speelgoedbank


Openingstijden voor inname kleding, huishoudtextiel en speelgoed:

MAANDAG 10.00 - 15.00 uur
VRIJDAG 10.00 - 14.00 uur
ELKE EERSTE WOENSDAG VAN DE MAAND 19.30 - 20.30

Ons adres:
Souterrain Bank van Lening
Schilderstraat 33
5211 NB 's-Hertogenbosch

Volg ons voor afwijkende openingstijden op Facebook en Instagram of check ons bedrijfsprofiel op Google!

Laden & lossen met de auto:
De Schilderstraat is autoluw en alleen toegankelijk voor bewoners/gebruikers. Vanaf de Zuid-Willemsvaart kun je het straatje inrijden tot aan het paaltje. Zorg er a.u.b. voor dat je toegang tot de straat en het rechtsgelegen parkeerterrein niet barricadeert, dus zet je auto een beetje aan de kant (links) met de knipperlichten aan. Bel naar +31619197787 en vraag of een vrijwilliger het paaltje kan laten zakken. Je kunt dan doorrijden en de goederen voor de deur uitladen. Uiteraard helpen we je hierbij.


VOOR ALLE DONATIES GELDT: GUN EEN ANDER WAT JE JEZELF EN JE EIGEN KINDEREN GUNT! 

Sorteer je spullen dus zorgvuldig, voordat je ze naar ons brengt. Niet goed genoeg? Breng ze alsjeblieft naar de stort! Anders moeten wij het doen en daar hebben we de middelen noch de vrijwilligers voor...

GELIEVE GEEN GOEDEREN VOOR DE DEUR TE PLAATSEN I.V.M. VERNIELINGEN EN OVERLAST IN DE WIJK! 

Bedankt voor je medewerking en begrip.


Financiële donaties

Daar zijn we zeker bij gebaat!

Vanuit hygiënisch en ethisch oogpunt kopen we nieuw ondergoed, nieuwe sokken en nieuwe pyama's in voor kinderen en volwassenen. Niemand draagt graag een tweedehands onderbroek, toch? Hiervoor zijn we wel afhankelijk van financiële donaties. Fijn als je ons hiermee wilt steunen! 

Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o. heeft de ANBI-status. We werken bovendien uitsluitend met vrijwilligers, dus er blijft niets aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Elke gedoneerde euro komt ten goede van ons doel: iedereen die (tijdelijk) op of onder de armoedegrens leeft, helpen met gratis kleding, huishoudtextiel en speelgoed.  

Geld overmaken?

Heel fijn! Dit kan op de volgende manieren:

 • via een digitale overschrijving naar: IBAN NL58RABO0394567366 t.n.v. Stichting Kleding- en Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch e.o. 
 • gebruik de donatieknop om direct een bedrag naar keuze over te maken.

Bij voorbaat dank voor je steun! ♥


Zakelijke (financiële) donaties

Heb je een winkel of groothandel in kleding voor dames, heren en/of kinderen? Dan weet je vast dat je afgeschreven partijen met belastingvoordeel kunt schenken aan goede doelen, zoals Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch. Zo niet, lees dan vooral verder...

De Belastingdienst maakt geven aan een goed doel aantrekkelijk voor bedrijven. Daarvoor moeten de gever en het goede doel wel aan een aantal regels voldoen. Deze regels staan in de Belastingwet die in 2011 is uitgebreid met de Geefwet. De Geefwet is er gekomen om het geven aan goede doelen met extra belastingvoordelen nog aantrekkelijker te maken. In de Belastingwet en in de Geefwet staat wanneer giften aan een goed doel fiscaal aftrekbaar zijn. Dit gaat via de inkomstenbelasting. Voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen, gelden aparte regels. Voorwaarde voor belastingaftrek is dat het ontvangende goede doel een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is.

Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogen bosch e.o. heeft de ANBI-status en werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er blijft niets aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Alle (financiële) donaties komen ten goede van ons doel: iedereen die (tijdelijk) op of onder de armoedegrens leeft, helpen met gratis kleding, huishoudtextiel en speelgoed. 

Heb je een bedrijf en wil je (afgeschreven) kleding, schoenen, ondergoed, sokken of huishoudtextiel doneren, neem dan contact op met onze fondsen- en goederenwerver Carin Bruggeman via donaties@kledingbankdenbosch.nl. 

En download alvast het vrijwaringsbewijs: VRIJWARING KBSB 2023


Vrijwilligerswerk

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onder andere het begeleiden van cliënten. Maar ook naar professionals die hun kennis en ervaring (op afstand) willen in zetten voor het goede doel. Heb je interesse om ons op vrijwillige basis te helpen, kijk dan bij de vacatures of neem contact met Merit Fokker via vrijwilligers@kledingbankdenbosch.nl.


ANBI-STATUS

Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o. (in de volksmond 'Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch' genoemd) heeft de ANBI status.

ANBI

Wij zijn lid van:

Sta.nl

lokale goede doelen

 
🤞 Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen je alleen relevante nieuwtjes, beloofd!