Over onze speelgoedbank 

Speelgoedbank Den BoschSpeelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar ieder kind verdient het wel om zorgeloos te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Voor sommige kinderen is een cadeau voor hun verjaardag of met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan een presentje tussendoor. Wij willen (de ouders van) deze kinderen helpen door met speelgoed hun leven een beetje leuker te maken. Kinderen zijn tenslotte de toekomst!

(Speel)goed voor de ontwikkeling en sociale contacten
Speelgoed is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het is goed voor de motoriek en creativiteit. Vaak zie je ook dat klasgenootjes en buurtvriendjes regelmatiger komen spelen als kinderen thuis leuk speelgoed hebben. En dat is weer goed voor de sociale contacten.

Cadeaus voor verjaardagen en kinderfeestjes
Waar is dat feestje? Nou, niet overal...
Voor veel vaders en moeders die op of onder het bestaansminimum leven, is de verjaardag van hun kind een bron van stress, verdriet en gevoelens van onmacht. Want waar halen ze in vredesnaam het geld vandaan om hun zoon of dochter te verrassen met dat ene (dure) cadeau? Hoe bekostigen ze een kinderfeestje? En waar betalen ze verjaardagscadeautjes voor vriendjes en klasgenootjes van? Wij vinden dat elk kind een fijne verjaardag verdient en geen enkel kinderfeestje mag missen, ook al is er thuis niet genoeg geld. Herken je je hierin, meld je dan aan als cliënt en onze speelgoedbank zorgt voor té gekke verjaardagscadeaus en presentjes voor kinderfeestjes. Gratis en voor niks. En geheel anoniem. Let's get the party started! 

Hoe kom je in aanmerking voor speelgoed? 

Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch biedt je als cliënt de mogelijkheid om 4 x per jaar (om de 3 maanden) op afspraak speelgoed uit te zoeken voor je kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook kun je tussendoor bij ons terecht om cadeautjes uit te zoeken voor een verjaardag (van je eigen kinderen of voor verjaardagsfeestjes van vriendjes/vriendinnetjes) en voor de feestdagen. Geldgebrek mag volgens ons geen reden zijn voor een ongevierd of gemist kinderfeestje, dus meld je aan als je we je kunnen helpen met leuke cadeautjes.

Zonder inschrijving kunnen we je helaas niet helpen!

Ben je al cliënt, plan dan een bezoek in onze digitale agenda of bel op maandag tussen 10.00 en 15.00 uur of vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur naar Beppie tel. +31 614252231 om een afspraak te maken. Of stuur een mailtje naar speelgoed@kledingbankdenbosch.nl.

Speelgoed doneren? / About toy donations

Wij nemen graag aan / Toys we take:
Compleet, schoon en intact speelgoed voor kinderen van 0 t/m 12 jaar:
Complete, clean and intact toys for kids aged 0 t/m 12 years

  • (Barbie)poppen & toebehoren / Barbie dolls & accessories
  • Kinderboeken / Child's books
  • Bord- en kaartspellen & puzzels / Board & card games & puzzles
  • Game consoles en games / Game consoles & games
  • (Technisch) LEGO / (Technical) LEGO
  • Radiografisch bestuurbare auto's / Radio controlled cars
  • Kinderfietsen / Kid's bikes

Wij nemen NIET aan / Toys we don't take:
Kapot, incompleet, verouderd, verkleurd of te groot speelgoed. En speelgoed voor leeftijden van 13 jaar en ouder / Broken, incomplete, out dated, washed-out or too big toys

Daarnaast hebben we géén behoefte aan / Apart from that we don't take:

  • Videobanden / Video tapes
  • Buitenspeelgoed (i.v.m. ruimtegebrek) / Big outdoor play toys (due to lack of space and storage)
  • Huishoudelijke spullen / Household items 

Openingstijden voor inname / Opening hours for donations:

MAANDAG 10.00 - 15.00 uur
VRIJDAG 10.00 - 14.00 uur
ELKE EERSTE WOENSDAG VAN DE MAAND 19.30 - 20.30 uur

Ons adres / Our address:

Souterrain Bank van Lening
Schilderstraat 33
5211 NB 's-Hertogenbosch
speelgoed@kledingbankdenbosch.nl


GELIEVE GEEN SPEELGOED VOOR DE DEUR TE PLAATSEN ALS WE GESLOTEN ZIJN  I.V.M. VERNIELINGEN EN OVERLAST IN DE WIJK!

PLEASE, DON'T LEAVE ANY TOYS IN FRONT OF THE DOOR WHEN WE ARE CLOSED, DUE TO VANDALISM AND DISTURBANCE IN THE NEIGHBOURHOOD.

 

🤞 Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen je alleen relevante nieuwtjes, beloofd!