Omdat elk kind het verdient om zorgeloos te spelen…

LET OP: WEGENS GEBREK AAN HUISVESTING KUNNEN WE VOORLOPIG GÉÉN CLIËNTAFSPRAKEN MAKEN, NOCH SPEELGOED INNEMEN! JE KUNT JE WEL AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST. KLIK HIERVOOR OP ONDERSTAANDE BANNER:
aanmelden bossche kleding- en speelgoedbank

Over onze Speelgoedbank
Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar ieder kind verdient het wel om zorgeloos te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Voor sommige kinderen is een cadeau voor hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan een presentje tussendoor. Wij willen (de ouders van) deze kinderen helpen door met speelgoed hun leven een beetje leuker te maken. Kinderen zijn tenslotte de toekomst!

(Speel)goed voor de ontwikkeling en sociale contacten
Speelgoed is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het is goed voor de motoriek en creativiteit. Vaak zie je ook dat klasgenootjes en buurtvriendjes regelmatiger komen spelen als kinderen thuis leuk speelgoed hebben. En dat is weer goed voor de sociale contacten.


HOE KOM IK IN AANMERKING VOOR SPEELGOED?

De speelgoedbank biedt cliënten de mogelijkheid om 4 x per jaar op afspraak speelgoed uit te zoeken voor hun kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook kunnen ze tussendoor bij ons terecht om cadeautjes uit te zoeken voor een verjaardag (van hun eigen kinderen of voor verjaardagsfeestjes van vriendjes/vriendinnetjes) en voor de feestdagen. Geldgebrek mag volgens ons geen reden zijn voor een ongevierd of gemist kinderfeestje, dus meld je aan als je we je kunnen helpen met leuke cadeautjes. Doen we graag!

De openingstijden (alleen op afspraak!) voor onze cliënten zijn:

 • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 13:30 uur 
 • We kunnen je alleen ontvangen als je bent aangemeld als cliënt en telefonisch een afspraak hebt gemaakt via tel. 06 19 19 77 87

Our opening hours (by appointment only!) for registered clients are:

 • Monday, Wednesday, Thursday and Friday 10:00 AM – 13:30 PM
 • Please, make sure you register first and make a seperate appointment by phone: +31619197787. Otherwise, we cannot help you!
LET OP: WEGENS GEBREK AAN HUISVESTING KUNNEN WE VOORLOPIG GÉÉN CLIËNTAFSPRAKEN MAKEN! JE KUNT JE WEL AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST. KLIK HIERVOOR OP ONDERSTAANDE BANNER:
aanmelden bossche kleding- en speelgoedbank


SPEELGOED DONEREN?

Wij nemen aan:
Compleet, schoon en héél speelgoed voor kinderen van 0 t/m 12 jaar::

 • (Barbie)poppen & toebehoren
 • Kinderboeken
 • Bord- en kaartspellen & puzzels
 • Game consoles en games

Wij nemen NIET aan:
Kapot, incompleet, verouderd, verkleurd of te groot speelgoed. En speelgoed voor leeftijden van 13 jaar en ouder::

 • Videobanden
 • Buitenspeelgoed (geen plaats voor)
 • Huishoudelijke spullen

LET OP: WEGENS GEBREK AAN HUISVESTING KUNNEN WE VOORLOPIG GÉÉN SPEELGOED INNEMEN!

Heb je geen speelgoed in te brengen, maar wil je wel bijdragen aan het werk van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank? Steun ons dan met een financiële donatie! Ons rekeningnummer is IBAN NL58RABO0394567366 t.n.v. Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch

Ons adres (voor cliëntbezoeken en afgifte van speelgoed op maandag en donderdag van 10:00 tot 13:30 uur): 
Kooikersweg 551
5224 AT ‘s-Hertogenbosch​
Tel. 06 19 19 77 87 (alléén voor de Speelgoedbank!)
Mail: speelgoedbankdenbosch@gmail.com.

Namens alle vrijwilligers: Hartelijk dank!