Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar ieder kind verdient het wel om zorgeloos te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Voor sommige kinderen is een cadeau voor hun verjaardag of met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan een presentje tussendoor. Wij willen (de ouders van) deze kinderen helpen door met speelgoed hun leven een beetje leuker te maken. Kinderen zijn tenslotte de toekomst!

(Speel)goed voor de ontwikkeling en sociale contacten
Speelgoed is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het is goed voor de motoriek en creativiteit. Vaak zie je ook dat klasgenootjes en buurtvriendjes regelmatiger komen spelen als kinderen thuis leuk speelgoed hebben. En dat is weer goed voor de sociale contacten.

Hoe kom je in aanmerking voor speelgoed? 

Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch biedt cliënten de mogelijkheid om 4 x per jaar op afspraak speelgoed uit te zoeken voor hun kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook kunnen ze tussendoor bij ons terecht om cadeautjes uit te zoeken voor een verjaardag (van hun eigen kinderen of voor verjaardagsfeestjes van vriendjes/vriendinnetjes) en voor de feestdagen. Geldgebrek mag volgens ons geen reden zijn voor een ongevierd of gemist kinderfeestje, dus meld je aan als je we je kunnen helpen met leuke cadeautjes. Doen we graag, maar alleen op afspraak!

De openingstijden voor cliënten (alleen op afspraak!) vanaf MAANDAG 13 juni:

  • Maandag: 10.00 - 16.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 - 15.00 uur
  • We kunnen je alleen ontvangen als geregistreerde cliënt, dus meld je aan!

Our opening hours for registered cliënts (by appointment only!) per MONDAY June 13th:


Speelgoed doneren?

LET OP: VANWEGE RUIMTEGEBREK NEMEN WE VOORLOPIG NOG GEEN SPEELGOED IN!

Zodra het weer mogeijk is, nemen we graag aan:
Compleet, schoon en intact speelgoed voor kinderen van 0 t/m 12 jaar:

  • (Barbie)poppen & toebehoren
  • Kinderboeken
  • Bord- en kaartspellen & puzzels
  • Game consoles en games

Wij nemen NIET aan:
Kapot, incompleet, verouderd, verkleurd of te groot speelgoed. En speelgoed voor leeftijden van 13 jaar en ouder. Daarnaast hebben we geen behoefte aan:

  • Videobanden
  • Buitenspeelgoed (i.v.m. ruimtegebrek)
  • Huishoudelijke spullen
GELIEVE GEEN SPEELGOED VOOR DE DEUR TE PLAATSEN I.V.M. VANDALISME EN OVERLAST IN DE WIJK!  SPULLEN DUMPEN HEEFT NIETS TE MAKEN MET ALTRUÏSME, MAAR MET EGOÏSME. DOE HET ALSJEBLIEFT NIET, WANT JE HELPT ER ALLEEN JEZELF MEE...

Volg ons op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief voor updates. 

close
🤞 Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen je alleen relevante nieuwtjes, beloofd!