Help ons helpen met:

KLEDING, HUISHOUDTEXTIEL & SPEELGOED (LET OP: VANWEGE RUIMTEGEBREK NEMEN WE NOG GEEN GOEDEREN IN!)

Zodra het weer mogelijk is, nemen we graag aan:
 • Goede en schone kleding voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Goede en schone schoenen voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Goede en schone sportkleding- en schoenen voor dames, heren en kinderen (dus zonder zichtbare slijtage, vlekken, gaatjes en/of onaangename luchtjes)
 • Accessoires als tassen, sieraden, sjaals, handschoenen, portemonnees, mutsen, hoeden en petten (mits in goede en schone staat)
 • Linnengoed als hoeslakens, dekbedovertrekken, handdoeken, badlakens, theedoeken (mits in goede en schone staat)
 • Zwemkleding en badjassen voor dames, heren en kinderen (mits in goede en schone staat)
 • Compleet, schoon en intact speelgoed. Lees meer over onze Speelgoedbank...

Wat we NIET aannemen:

 • Sokken, ondergoed en lingerie, tenzij ongedragen / nieuw in de verpakking
 • Pyama’s, tenzij ongedragen / nieuw in de verpakking
 • Dekbedden
 • (Hoofd)kussens
 • Gordijnen, vitrage en vloerkleden
 • Overige huishoudelijke artikelen en woonaccessoires
 • Speelgoed dat vies, incompleet, versleten of verouderd is. Lees meer over onze Speelgoedbank...
** GUN EEN ANDER WAT JE JEZELF EN JE EIGEN KINDEREN GUNT! **

Wij willen alleen de beste tweedehands kleding, het beste huishoudtextiel en het beste speelgoed voor onze cliënten. Sorteer je spullen dus zorgvuldig, voordat je ze naar ons brengt. Niet goed genoeg? Breng ze naar de stort!

GELIEVE GEEN GOEDEREN VOOR DE DEUR TE PLAATSEN I.V.M. VANDALISME EN OVERLAST IN DE WIJK!  SPULLEN DUMPEN HEEFT NIETS TE MAKEN MET ALTRUÏSME, MAAR MET EGOÏSME. DOE HET ALSJEBLIEFT NIET, WANT JE HELPT ER ALLEEN JEZELF MEE...

Volg ons op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief voor updates. 

Bedankt voor je medewerking en begrip.

Innamestop kleding- en speelgoed bank Den Bosch

FINANCIËLE DONATIES

Daar zijn we zeker bij gebaat! Vanuit hygiënisch en ethisch oogpunt kopen we nieuw ondergoed, nieuwe sokken en pyama's in voor kinderen en volwassenen. Niemand draagt graag een tweedehands onderbroek, toch? Hiervoor zijn we wel afhankelijk van financiële donaties. Fijn als je ons hiermee wilt steunen! 

Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o. heeft de ANBI-status. We werken bovendien uitsluitend met vrijwilligers, dus er blijft niets aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Elke gedoneerde euro komt ten goede van ons doel: iedereen die (tijdelijk) op of onder de armoedegrens leeft, helpen met gratis kleding, huishoudtextiel en speelgoed.  
Ons rekeningnummer is IBAN NL58RABO0394567366 t.n.v. Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch e.o.

Bij voorbaat dank voor je steun! ♥

GOEDEREN DONEREN (BEDRIJVEN)
De Belastingdienst maakt geven aan een goed doel aantrekkelijk voor bedrijven. Daarvoor moeten de gever en het goede doel wel aan een aantal regels voldoen. Deze regels staan in de Belastingwet die in 2011 is uitgebreid met de Geefwet. De Geefwet is er gekomen om het geven aan goede doelen met extra belastingvoordelen nog aantrekkelijker te maken. In de Belastingwet en in de Geefwet staat wanneer giften aan een goed doel fiscaal aftrekbaar zijn. Dit gaat via de inkomstenbelasting. Voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen, gelden aparte regels. Voorwaarde voor belastingaftrek is dat het ontvangende goede doel een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogen bosch e.o. heeft de ANBI-status en werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er blijft niets aan de zogenaamde 'strijkstok' hangen. Alle (financiële) donaties komen ten goede van ons doel: iedereen die (tijdelijk) op of onder de armoedegrens leeft, helpen met gratis kleding, huishoudtextiel en speelgoed. Heb je een bedrijf en wil je (een partij) goederen kleding, schoenen, ondergoed, sokken of huishoudtextiel doneren, neem dan contact op met ons op via donaties@kledingbankdenbosch.nl. 

VRIJWILLIGER WORDEN?
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onder andere het sorteren van kleding en het begeleiden van cliënten. Maar ook naar professionals die hun kennis en ervaring (op afstand) willen in zetten voor het goede doel. Heb je interesse om ons op vrijwillige basis te helpen, kijk dan bij de vacatures of neem contact met ons op via vrijwilligers@kledingbankdenbosch.nl.

ANBI-STATUS
Stichting Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o. (in de volksmond 'Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch' genoemd) heeft de ANBI status.

ANBI
close
🤞 Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen je alleen relevante nieuwtjes, beloofd!