KBSB Nieuwsbrief header (828 × 312 px)

Het is weer voorbij, die mooie zomer(sluiting)


We hopen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. In het buitenland, Nederland of 'Gran Balconia'. Over het weer hebben we in ieder geval niks te klagen gehad. Af en toe was zelfs 'n bietje té héét, haha!

Gezien jullie inspanningen gedurende de afgelopen maanden was de zomersluiting een logische en welkome beslissing. Om te kunnen zorgen voor een ander moet je in eerste plaats goed voor jezelf zorgen, niet waar?

Tegelijkertijd hebben we niet stilgezeten en zijn we gelukkig in contact gebleven via de groepsapp. Tijdens het laatste vrijwilligersoverleg bij BvL kon iedereen bovendien 'live' zijn zegje doen. Op basis hiervan en na overleg in het bestuur zetten we in deze nieuwsbrief de meest actuele ontwikkelingen en besluiten voor je op een rijtje.
IG verhuizing KBSB (5)

We gaan weer open!

Morgen gaan we weer open voor cliënten en inname.

De nieuwe openingstijden zijn nogmaals:

  • Maandag 10.00 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 10.00 tot 14.00 uur

Zet 'm op allemaal! ♥

Uitzending Dtv Nieuws

Voor het geval je het hebt gemist: afgelopen donderdag kwam Dtv Nieuws langs voor opnames. Met klotsende oksels (en niet alleen vanwege de hitte, hihi...) vertelden Elise en Lonneke over het groeiend aantal mensen dat in financiële nood raakt.

Hopelijk levert het naast bekendheid meer aanloop op van cliënten en inbrengers.

Je kunt de uitzending hier terugkijken.
IG verhuizing KBSB (6)

Interne wijzigingen

Ons mooie initiatief bestaat bij de gratie van veel bevlogen vrijwilligers. Van jullie dus. Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, weten we inmiddels allemaal. Het is vaak hard werken, improviseren, vallen en weer opstaan. Elke organisatie die vóór en mét mensen werkt heeft te maken met emoties, meningsverschillen en frustraties. Dat geldt bij ons net zo. Wij moeten het alleen niet hebben van een leuk salaris, maar van de voldoening die het ons oplevert. Dat leidt er soms toe dat iemand afscheid neemt of van rol wisselt binnen KBSB. Dit is wat er zoal gaat veranderen:

Beppie en Rianne
Beppie en Rianne stoppen allebei met hun rol als coördinator. Beppie blijft gelukkig wel actief als vrijwilliger en ook Rianne blijft betrokken als bestuurslid én personeelsadviseur. In haar nieuwe functie gaat ze sollicitatiegesprekken voeren, nieuwe vrijwilligers begeleiden en fungeren als klankbord voor bestaande vrijwilligers. Hiermee wordt Rianne een belangrijke schakel tussen de (nieuwe) vrijwilligers en het bestuur. We wensen zowel Beppie als Rianne veel succes en plezier in hun nieuwe rollen!

Bas
Helaas moeten we melden dat Bas stopt als bestuurslid. Bas wilde actief betrokken blijven, maar door zijn nieuwe baan lukt hem dit niet meer. Tijdens één van de volgende vrijwilligersbijeenkomsten wil hij graag persoonlijk afscheid van ons nemen. We stellen het erg op prijs als je hierbij aanwezig bent.

Nieuwe potentiële coördinator: Frank van Hal
Via NLvoorElkaar.nl kwamen we in contact met Frank, die enthousiast reageerde op de vacature van vrijwilligerscoördinator. Frank, sinds een jaar met pensioen, is altijd werkzaam geweest in het sociaal-maatschappelijke domein en heeft diverse bestuursfuncties vervuld. Hij stelt zich binnenkort aan jullie voor en loopt eerst op verschillende afdelingen mee. Om te onderzoeken of de werkzaamheden bij hem passen en er een wederzijdse klik is. Wij hebben een zéér goed gevoel bij Frank en vertrouwen erop dat jullie hem niet alleen een warm welkom heten, maar je ook voor hem openstelt.

Nieuwe vrijwilliger: Angela Markiewicz
Met ingang van 9 september verwelkomen we ook nieuwe vrijwilligster Angela. Ze is een aanpakker en inzetbaar voor zowel sorteren als cliëntbegeleiding. Tot voor kort hanteerden we de regel dat cliënten geen vrijwilligers kunnen zijn. Nood breekt alleen wet, dus in het geval van Angela maken we een uitzondering. We komen niet alleen handjes tekort, maar kunnen haar kennis als 'ervaringsdeskundige' goed gebruiken. Zij weet tenslotte waar behoefte aan is. Maak er vooral gebruik van! :)

Prioriteit: coördinatoren en vrijwilligers werven
We hebben behoefte aan van alles, maar voorlopig focussen we ons op de werving van nieuwe coördinatoren en vrijwilligers. Jullie kunnen een handje helpen door een oproep te doen en deze pagina te delen in je sociale netwerk.
KBSB Nieuwsbrief header (828 × 312 px) (2)

Besluiten

Een tijdje geleden heeft JP jullie suggesties en wensen geïnventariseerd. In het laatste vrijwilligersoverleg hebben we e.e.a. opnieuw besproken en de volgende besluiten genomen:

Parkeerkosten
Vanaf nu vergoeden we tot 5 euro parkeerkosten per dag per persoon. In de volgende nieuwsbrief zullen we nader toelichten hoe je deze kosten kunt declareren. Het is in ieder geval belangrijk dat je de bonnetjes (kwitanties) bewaart en/of de parkeer-app goed bijhoudt.

Coronamaatregelen
We hebben mondkapjes & handgel ingekocht. Hiermee willen we mogelijke coronamaatregelen alvast voor zijn. Voel je vrij om deze te gebruiken als je dat prettig vindt. Het dragen van een mondkapje kunnen we niet verplichten. Wél verzoeken we cliënten in de uitnodigingsmail de afspraak te verzetten als ze klachten hebben. Verder volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Bolderkar
We hebben een bolderkar gekocht. Deze komt z.s.m. jullie kant op!


Overgang naar wintercollectie
Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 september willen we overgaan naar de wintercollectie. Dit is een behoorlijke klus, dus alle hulp is welkom! We inventariseren binnenkort wie van jullie wanneer beschikbaar is om te helpen.


Vrijwilligersoverleg
Het volgende vrijwilligersoverleg vindt waarschijnlijk plaats in week 42 (17 t/m 23 oktober). We willen dit overleg vaker plannen, omdat we jullie feedback belangrijk vinden en iedereen graag op de hoogte houden van ontwikkelingen. Zodra de definitieve datum bekend is, laten we het direct weten.
Vrijwilligerswerk Kleding- en Speelgoedbankbank Den Bosch

Work in progress


Aan de volgende zaken wordt nog gewerkt:

Cliëntenplanning
JP onderzoekt hoe we de cliëntenplanning beter kunnen organiseren. Is het bijvoorbeeld efficiënter om grote gezinnen meer tijd te geven en ze om 10.00 uur in te plannen? Alvorens hij een beslissing neemt, wil hij graag nog een aantal vrijwilligers spreken. Als je hierover een mening hebt, stuur JP dan vooral een appje of mail!

Verkoop van kleding en speelgoed
Dat een winkelfunctie bij BvL niet mogelijk is, snappen we. Neemt niet weg dat extra bronnen van inkomsten voor onze stichting meer dan welkom zijn. Vooral nu we beduidend meer huur betalen en regelmatig nieuwe spullen, zoals sokken, ondergoed, pyama's en beddengoed moeten inkopen. Op dit moment moeten we het hebben van subsidies, fondsen, giften en de opbrengst van de voddenverkoop aan Adil. Dat maakt ons niet alleen afhankelijk, maar ook kwetsbaar. Veel andere kledingbanken houden een seizoensuitverkoop om de kas te spekken. Bij Katrien mocht bovendien zelfgemaakte spulletjes verkopen bij BvL. Niet eerlijk, vinden wij. JP en Lonneke gaan daarom in gesprek met Huis73 over een 'gulden middenweg'. We zijn nog bezig met het plannen van een afspraak. We houden je op de hoogte!


Speelhoekje voor kinderen
We kunnen helaas niet altijd voorkomen dat cliënten hun kinderen meenemen. Dat ze rondrennen en de Speelgoedbank plunderen, wordt echter als zéér storend ervaren. Daarom gaan we een klein speelhoekje (met een tafeltje en stoeltjes) inrichten op de damesafdeling. We proberen ook een iPad, filmpjes en games te regelen. Dat houdt ze hopelijk een tijdje zoet ;)


Vrijwilligersvergoeding
Tijdens het laatste vrijwilligersoverleg gaven velen van jullie aan de vergoeding van 3 stuks kleding en/of speelgoed per gewerkte dienst 'te veel van het goede' te vinden, omdat er nog te weinig wordt ingebracht en cliënten hiervan de dupe zijn. Ten eerste: super dat jullie er zo over denken! Ten tweede: je mág 3 stuks uitzoeken, maar het hoeft niet. De één heeft er echter meer behoefte aan dan een ander. Wees ten aanzien daarvan alsjeblieft respectvol naar elkaar. We kunnen tenslotte niet in de portemonee van een ander kijken. Waar we wél waakzaam op zijn, is de doorverkoop van gratis verkregen kleding en speelgoed op Marktplaats en Vinted. Als we daar achterkomen, houdt onze samenwerking vanzelfsprekend per direct op. Zo zijn we namelijk niet getrouwd...


BBQ
‘Wat in het vat zit, verzuurt niet’ en de BBQ gaat er zeker komen! We zoeken alleen nog naar een geschikte datum. Je hoort hierover snel meer. Beloofd!


vrijwilligerswerk kledingbank den bosch
Heb je nog vragen of loop je tegen dingen aan waar je je geen raad mee weet? Neem dan contact op met waarnemend voorzitter JP: Tel. 06-52650766 of secretariaat@kledingbankdenbosch.nl.

Volg je ons al op de socials?

Instagram_Glyph_Gradient copy
LI-In-Bug
Email Marketing Powered by MailPoet